Ostbullar i solrosform

Med en dubbelbulle i mitten och normalstora bullar runt om formas en trevlig solros att lägga fram på frukost- och buffébordet.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

7 dl vetemjöl special
½ tsk salt
25 g rumsvarmt smör eller margarin
½ pkt jäst
2½ dl fingervarmt vatten , 37 grader

Garnering:
Riven ost

Gör så här

Häll vetemjölet i matberedarens skål tillsammans med salt och matfett i klickar. Finfördela jästen över.

Häll på det fingervarma vattnet och arbeta degen smidig, ca 3 min. Gör du degen för hand behövs bearbetning ca 5 minuter.

Låt degen jäsa i skålen under lock eller bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Ta upp den på mjölat bakbord. Knåda igenom degen och dela den i 8 lika stora bitar.

Forma sex bitar till bullar, de återstående två till en stor bulle. Lägg den stora bullen i mitten med de sex mindre runt om på en bakpappersklädd plåt.

Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Värm ugnen till 250 grader.

Pensla bullarna med rumsvarmt vatten och strö rikligt med riven ost över. Sätt in dem mitt i ugnen och grädda 15 minuter.

Stäng av värmen och låt bullarna stå kvar ytterligare 15 minuter för att gräddas färdigt i eftervärmen. Den höga ingångsvärmen gör att bullarna får en fin skorpa och att osten blir läckert gyllene.
Visningar:
684
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Ostbullar recept
Bake off frukos..
över 2 månader
Mitt goda hemba..
över 2 månader
Snabba frukostb
över 2 månader
Frukostbullar m
över 2 månader
Runda frukostbu
över 2 månader
Frukostbullar m
av holmba
över 2 månader