Ostfocaccia

Servera gärna en kopp Latte till focaccian.

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 bitar

Ingredienser

2 1/2 dl durumvetemjöl
1 l vetemjöl
1 msk salt
1/2 dl olivolja
2 msk mörk sirap
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Olja
1-2 msk finhackad färsk timjan
1 sötpotatis, ca 200 g
150 g Grevé
Ev havssalt

Gör så här

Lägg mjöl, salt, olivolja, sirap och jästen delad i mindre bitar i en degbunke. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen i cirka 5 minuter i matberedaren eller cirka 10 minuter för hand. Låt jäsa 45 minuter under bakduk.

Skala och finhacka löken och vitlöksklyftan. Stek det mjukt i lite olja utan att det tar färg. Tillsätt timjan mot slutet. Ställ det åt sidan och låt svalna.

Skala och tärna potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.

Skär osten i tärningar. Arbeta in ost, lökfräs och potatis i den jästa degen, det gör inget om potatisen går sönder. Stjälp upp degen i en väl smord eller bakplåtspappersklädd långpanna. Platta ut degen med mjölad hand. Pensla med olivolja och pudra över durumvete. Täck med bakduk och låt jäsa i cirka 30 minuter till. Sätt ugnen på 250°.

Strö gärna över lite havssalt och grädda mitt i ugnen i cirka 7 minuter. Sänk temperaturen till 200º och grädda 10–15 minuter till. Lägg upp brödet på galler och låt det svalna.
Visningar:
737
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.