Ostfondue

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

vitt bröd
400 g ost, helst 28 %, t ex schweizer, grevé eller herrgård
1 vitlöksklyfta
2 dl torrt vitt vin
1 tsk pressad citron
2 tsk potatismjöl
2 msk kirsch eller brännvin

Gör så här

Skär vitt bröd i tärningar. Riv osten grovt och skala och dela vitlöken. Gnid in en fonduegryta med vitlöken. Koka upp vin och citron i grytan. Sänk värmen och tillsätt ca 2-3 msk ost åt gången och låt den smälta under omrörning. Rör i form av "en åtta", inte i cirkel, då kan osten klumpa sig. Fortsätt tills all ost är iblandad.Rör ut potatismjölet i kirsch och blanda ner det. Låt fonduen få ett uppkok och ställ grytan på bordet på en rechaud - spritlåga - så den håller sig riktigt varm.Spetsa brödbitar på fonduegafflar, doppa dem i fonduen och vrid brödbiten när den tas upp så att osten fastnar.
Visningar:
4869
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Ostfondue recept
Ostfondue med c..
över 2 månader
Ostfondue
av anenik
över 2 månader
Varm osttårta
av Evia
över 2 månader
Ugnsbakad camem
över 2 månader