Ostfromage

om man tycker om ost och
vill ha en annorlunda ost

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6 port

Ingredienser

5 blad gelantin
75 gr ädelost
1 dl valnötskärnor
11/2 dl riven ost( 75gr)
2 äggulor
1/2 kryddmått cayennepeppar
2 msk cognac
2 äggvitor
2 dl vispgrädde
valnötter till garnering

Gör så här

låt gelatinbladen ligga i kalltvatten i ca 10 minuter
mosa ädelosten hacka valnötterna grovt
blanda ädelost valnötter riven ost äggulor cayennepeppar och cognac
krama ur gelatinbladen smält dem i en kastrull över svag värme rör ner gelatinet i ostmassan
vispa äggvitorna till hårt skum vispa grädden vänd försiktigt ner äggvitor och grädde i ostmassan
häll upp ostmassan i en vattensköljd form rymd ca 1 liter ställ den kallt att stelna minst 3 tim
stjälp upp fromagen på ett fat garnera med hela eller hackade valnötter
man kan servera ostfromagen som efterätt med blå och gröna druvor
eller som förätt med rädisor och endiver
lycka till !
Visningar:
1021
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Himmelsk fromag
av Queenie
över 2 månader