Ostfylld filé med örtsmak

Denna filé kan ätas varm som kall. Toppen på buffébordet!
Blev mycket omtyckt, när jag serverade den till midsommar.
Ursprungsreceptet har jag förenklat lite.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6

Ingredienser

600g fläskfilé
75g cantadou vitlök och örter
2 msk hackad persilja eller gräslök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g bacon
Kryddgrönt

Gör så här

1. Skär ett längsgående snitt, inte helt igenom. Banka ut köttet försiktigt.

2. Blanda ost och kryddgrönt. Salta och peppra. Bred utblandningen på köttet.

3.Vira in filén i bacon. Lägg i en ugnsfast form. Lägg skarven nedåt.

4. Stek mitt i ugnen ca 25 min i 225gr. Kolla att filén är genomstekt. Låt den vila 10 min. Skär upp i skivor. Garnera med kryddgrönt.

5. Serveras varm eller kall.
Visningar:
2573
Sparat:
151

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader