Ostfylld kycklingfilé

Vitlök och basilika ger härlig smak aåt denna läckra kyckling.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingfiléer
4 tandpetare
1 msk olivolja
1 dl riven mozzarellaost

Fyllning:
4 msk färsk , hackad basilika
2 msk kesella
2 msk riven stark ost
1 msk pressad citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk ansjovispasta
2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

Ansjovispasta: Mosa ansjovisen med en gaffel eller kör den i matberedare till en slät massa. Tillsätt ett par droppar vitvinsvinäger.

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en plåt eller använd bakplåtspapper.

Börja med fyllningen. Blanda samman 3 msk av basilikan med resten av ingredienserna i en liten skål.

Skär ett snitt horisontellt i varje kycklingfilé och fördela fyllningen i fickan. Tillslut öppningen med en tandpetare.

Hetta upp oljan i en fettsnål stekpanna och stek kycklingen så att den blir gyllenbrun på ytan.

Lägg över kycklingen på plåten. Strö över mozzarellan och resten av basilikan. Efterstek i nedre delen av ugnen ca 20 minuter tills kycklingen är helt färdig. Täck med folie om den blir för brun. Servera genast med klyftpotatis, hasselbackspotatis eller stekt kulpotatis.
Visningar:
2792
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Kycklingfilé recept
Bacon- och ostg..
av Cayene
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader
Kycklingfilé i
av ros
över 2 månader