Ostkål med Tapenade

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g vitkål
1 knippe dill
125 g ost
1 schalottenlök
2 msk olivolja
2 msk vatten
Tapenade:
30 g svarta oliver
30 g inlagda soltorkade tomater
1 msk kapris
2 st vitlöksklyftor
1 dl olivolja
salt
peppar

Gör så här

Skär kålen i tunna strimlor, hacka dillen och grovriv osten. Skala och hacka löken. Häll olja och vatten i en vid gryta. Lägg i kälen och låt den fräsa ca 2 min utan att den tar färg. Dra grytan från värmen och rör ner ost, dill och lök. Rör om så att osten smälter.Tapenade: Kärna ur oliverna och hacka dem grovt tillsammans med tomater, kapris och vitlök. Lägg ner ingredienserna i en mixer. Häll i oljan och mixa till en jämn puré. Smaka av med salt och peppar. På bilden är ostkålen toppad med tapenade och garnerad med hyvlad, stekt vitlök.
Visningar:
784
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.