Ostrisotto

Ät risotton som huvudrätt. Den lagrade ost ger risotton en härlig smak och arom. Om du vill kan du smaksätta med färska örter, men gör det mot slutet av tillagningen så att de behåller sin fräschör

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 paket saffran eller 150 g svamp, ex champinjoner
3 msk smör
5 dl avorio- eller aborioris
3 dl torrt vitt vin
Ca 1,2 l höns- eller grönsaksbuljong
200 g riven lagrad Herrgårdsost
Salt
Svartpeppar

Gör så här

Skala och finhacka schalottenlök och vitlöksklyftor. Fräs lök samt saffran eller svamp, utan att det tar färg, i lite av smöret i en vid kastrull. Vänd ner riset och låt det fräsa med en stund.

Tillsätt vinet och cirka 3 dl buljong. Låt risotton sjuda försiktigt så att buljongen sakta kokar in. Rör då och då och tillsätt mer buljong efter hand tills all buljong har kokat in.

När riset är "al dente", mjukt men fortfarande med lite tuggmotstånd kvar, är det dags att röra ner resten av smöret och osten. Risotton ska ha en krämig konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
Visningar:
1347
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Ostrisotto recept
Fredagslax med ..
av amoz
över 2 månader
Höstrisotto
av tinah
över 2 månader
Ostrisotto
över 2 månader
OstRisotto
av Liee
över 2 månader
Ostrisotto med
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR