Ostron

Champagne och ostron är livets lyx...

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Som förrätt kan ett halvt till ett dussin per person vara lagom

Gör så här

Gör en ficka i en kraftig, något fuktig handduk och håll ostronet stadigt i fickan. Stick in en ostronkniv vid muskelknuten och skär längs skalöppningen. Bräck upp skalet med kniven och bryt av det flata locket. Kontrollera att ostronet lever genom att trycka till längst ut på manteln som omger ostronet. På levande skaldjur drar sig manteln en till två millimeter mot mitten. Släng det om det inte verkar leva. Servera ostronen på bädd av is och färsk tång som dekoration.
Visningar:
788
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Wokade nudlar m
över 2 månader
Leilas Pad Thai..
av mumsan
över 2 månader
Biff med bambus
över 2 månader
Babsans thaikyc
av evaldo
över 2 månader
Kinesisk kyckli
över 2 månader
Små Kinesiska V
över 2 månader