Oststänger

Möra oststänger som smälter på tungan passar såväl till en soppa som till en sallad. Eller lika väl till kaffet istället för en kaka.

Betyg (0 röster)
Antal personer
50 st

Ingredienser

100 g smör eller margarin
1 3/4 dl vetemjöl
2 - 3 msk kallt vatten
4 msk riven ost , stark

Gör så här

Rör matfettet smidigt och poröst. Blanda ner mjölet och tillsätt vattnet. Ta inte mer vatten än att det blir en ganska mjuk deg som går att spritsa. Rör ner den rivna osten.

Täck en plåt med bakplåtspapper. Spritsa degen direkt på plåten till 4-5 cm långa stänger.

Grädda oststängerna i 175 grader cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.

Vill du variera oststängerna kan du smaksätta degen med t.ex. ½ tsk paprika. Du kan även strö lite riven ost över stängerna precis innan gratineringen. Grovt salt eller vallmofrön över stängerna är också gott.
Visningar:
1216
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Oststänger recept
Svampsoppa med ..
över 2 månader
Snabba oststäng
av MrsC
över 2 månader
Räksoppa barato
av LaJefa
över 2 månader
Grahamsoststäng
över 2 månader
Spenatsoppa med
över 2 månader
Oststänger
av Heisjo
över 2 månader