Osttårta

En bit ost efter maten, eller varför inte en osttårta? Den är mäktig, men den smälter på tungan och tillsammans med färsk frukt och ett glas portvinär den en njutbar avslutning på måltiden.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 tårta

Ingredienser

3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk parmesanost
150 g smör eller margarin
1½ msk kallt vatten
1 liten röd paprika
1 liten grön paprika

Ostkräm:
3 äggulor
2 dl vispgrädde
2 dl stark riven ost
½ tsk salt

Gör så här

Blanda mjöl, bakpulver och parmesan. Hacka in matfettet. Tillsätt vattnet och arbta snabbt ihop degen. Låt degen vila ca en timma.

Gör under tiden ostkrämen. Blanda äggulor och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt krämen sjuda upp under vispning.

När krämen har tjocknat, ta kastrullen från värmen. Tillsätt osten och låt den smälta under omrörning. Smaka av med salt och låt svalna.

Kavla ut degen till 2 runda, tunna bottnar, ca 20 cm i diameter. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Nagga dem med en gaffel.

Grädda bottnarna i 225 grader ca 10 minuter. De ska pösa upp, verka lätta och ha fått fin färg.

Lossa försiktigt bottnarna från plåten och låt dem svalna. Skölj och kärna ur paprikorna. Skär dem i ringar.

Lägg samman bottnarna med ostkräm emellan och över. Dekorera med paprika.
Visningar:
889
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Osttårta recept
Räk- och färsko..
av ros
över 2 månader
Mellans kalla b..
över 2 månader
Brietårta
av ros
över 2 månader
Tårta med gelét..
av lennali
över 2 månader
Färskosttårta
över 2 månader