Oxfilé dijon

Servera med stekt potatis eller klyftpotatis

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g oxfilé
1-2 msk margarin
salt
peppar

Sås:
2 shalottenlökar, hackade
1 msk smör
2 dl sky + buljong (=vatten + buljongtärning)
2 dl crème fraîche
2 tsk ljus fransk senap
2 msk persilja, hackad
2 tsk dragon
2 msk whisky
salt
peppar

Tillbehör:
kokta grönsaker
stångsparris
smörstekta champinjoner

Gör så här

Bryn lite margarin i en stekgryta. Lägg i oxfilén och bryn den långsamt runtom. Salta och peppra. Sänk värmen och efterstek den under lock på svag värme. Vänd den någon gång. Stick i en termometer. Efter 15-20 minuter visar termometern 60° och köttet ä rött inuti. När termometern visar 65° är köttet rosa inuti ca 20-25 minuter. Tag upp filén och svep in den i folie. Fräs löken mjuk och glansig i smör. Vispa ur stekgrytan med buljong så att det blir 2 dl sky. Häll skyn över löken, späd på crème fraîche, tillsätt senap. Låt koka upp under omrörning, låt koka några minuter. Tillsätt persilja och dragon. Smaka av med whisky. Krydda. Tag av folien från köttet. Vispa ner köttsaften som har bildats i såsen. Skär köttet i skivor och lägg dem på ett varmt uppläggningsfat. Lägg grönsaker, sparris och champinjoner vid sidan om.
Visningar:
2873
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Oxfilé recept
Oxfilé med trat..
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Plankstek med f
över 2 månader
Oxfilégratäng
av lennali
över 2 månader
Oxfilé med hass
över 2 månader
Pasta med oxfil..
över 2 månader