Oxfilé med hasselbackspotatis

Finare middag

Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Oxfilé med hasselbackspotatis

Ingredienser

1 oxfilé
1 tsk hela rosepepparkorn
2 tsk hela svartpepparkorn
3 tsk hela grönpepparkorn
3 tsk havssalt
4 dl buljong på oxfond (brässera)
1 dl grädde
Champinjoner
Smör att steka i
Maizenamjöl till redning av såsen

Gör så här

Skär oxfilén i 1,5 - 2cm tjocka skivor, vänd dem i salt & pepparblandningen och gnid in det i köttet ordentligt. Låt gärna köttet få ligga framme i rumstepmeratur nån timme innan du sätter igång. Stek på hög värme 1-2 min på varje sida tills de fått fin färg. Inte för många i stekpannan samtidgt då börjar de lätt koka! Lägg upp på ett fat allt eftersom tills du stekt upp alla filébitarna! Gillar du riktigt röd och lite blodiga oxfilé så stannar du här nu! Men vill du ha dem välstekta och möra så lägg tillbaka dom i stekpannan allihopa och slå på buljongen av oxfond så det knappt täcker köttet och låt brässera ca 30 - 40 min för extra möra fileér! Supergott!! Plocka upp fileérna och slå in i aluminiumfolié medans du gör såsen. Ta tillvara på stekskyn och red av såsen med lite maizena och grädde, en tesked svartvinbärsgelé och ev mer peppar o salt! Sila inte såsen, den är helt utmärkt som den är med grovstötta pepparkorn. Champinjoner bara måste jag ha med men dom kan du egentligen utesluta!
Visningar:
51977
Sparat:
1071

LIKNANDE RECEPT

Oxfilé recept
Oxfilé med trat..
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Plankstek med f
över 2 månader
Oxfilégratäng
av lennali
över 2 månader
Pasta med oxfil..
över 2 månader
Italiensk potat
över 2 månader