Oxfilé med kantarellsmör

Doft av skog och härlig svampsmak till det goda köttet.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Oxfilé med kantarellsmör

Ingredienser

600 g oxfilé
Smör

Kantarellsmör:
2 dl färska kantareller
125 g rumsvarmt smör
½ msk rosmarin
1 msk pressad citronsaft
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

Stek svampen i 1 msk av smöret i en stekpanna tills all vätska kokat in. Tillsätt rosmarin och fräs ytterligare ca 2 min. Låt kallna.

Kör svampen i en matberedare med övriga ingredienser. Lägg det mixade smöret på plastfolie och rulla ihop till en rulle. Lägg i kylen att stelna minst 1 tim.

Skär köttet i 4 tjocka skivor. Grilla köttet eller stek det i smör i en stekpanna ca 3 min per sida. Servera köttet med kantarellsmör, sallad och ex. bakad potatis.
Visningar:
2600
Sparat:
37

LIKNANDE RECEPT

Oxfilé recept
Oxfilé med trat..
över 2 månader
Oxfilé med kant..
av Annlis
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Plankstek med f
över 2 månader
Oxfilégratäng
av lennali
över 2 månader
Oxfilé med hass
över 2 månader