Oxrulader

Kan förstås göras på älgkött också. Kan fyllas med allt möjligt gott - eller inte fyllas alls. Skyn blir både riklig och god, räcker till massor med sås.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 st stora skivor lövbiff
salt
peppar
50 gram matfett att steka i
5 dl kokhett vatten ca
Fyllning 1 :
1 dl (drygt) leverpastej som rörs ut med 1 liten krossad vitlöksklyfta . Om pastejen är hård , häll i några droppar grädde .

Gör så här

1. Bred ut köttskivorna och torka av dem om det behövs.
2. Salta och peppra. OBS inte så mycket salt om du har en salt fyllning i.
3. Lägg på fyllningen. Rulla ihop. Vik in kortsidorna när du rullat halvvägs. Fäst ihop med steknålar eller tandpetare.
4. Bryn ruladerna i stekgryta eller stor stekpanna. Späd med det heta vattnet och låt småputtra under lock i ca 40 minuter.
5. Sila av skyn, späd med grädde och en klick svartvinbärsgelé.
6. Red med vanlig mjöl/vattenredning eller mörk maizena. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
7. OBS! Sätt samma antal tandpetare i varje rulad och tala om för matgästerna att det antalet ska de plocka ur innan de får börja äta. Rätt ruggiga olyckor har hänt med svalda halva tandpetare.

Serveringsförslag
Kokt potatis, kokt grönsak eller enkel sallad, inlagd gurka, gelé
Visningar:
1252
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Oxrulader recept
Oxrulader med b..
av jas65
över 2 månader
Färsiga oxrulad
av ros
över 2 månader
Lövbiffsrulader..
över 2 månader
Klassiska oxrul
över 2 månader
Svampfyllda oxr
över 2 månader
Oxrulader med b
av mia78
över 2 månader