Päronäppelkaka med chokladgrädde

Smaskigt gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

2 päron
2 äpplen
2 ägg
1 dl socker
2 dl creme fraiche
1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
30 g pinjenötter

Till servering:
2 dl vispgrädde
4-6 bitar mintchoklad, t ex After Eight

Gör så här

Ugn: 200 grader.
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten tillsammans med creme fraiche. Rör till en jämn smet.
Skala, kärna ur och skär ca 1 cm tjocka klyftor från varje frukt. Lägg klyftorna i smord eldfast form.
Bred smeten över frukten. Strö på pinjenötterna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kakan har fått fin färg och känns torr.
4. Vispa grädden. Hacka chokladen, rör ner i grädden. Bjud kakan ljummen tillsammans med den smaksatta grädden.
Visningar:
937
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.