Päron- och konjakstryffel

Julgodis

Betyg (2 röster)
Antal personer
Ca: 25
Päron- och konjakstryffel

Ingredienser

200 g mörk choklad
3/4 dl vispgrädde
1 tsk honung
25 g rumstempererat smör
2 msk konjak
2 msk päronpuré (från barnmatsburk)
200 g mörk choklad till doppning
Ev: mjölkchoklad till dekoration

Gör så här

Hacka chokladen ganska fint och lägg i en bunke. Koka upp vispgrädden med honungen och slå över chokladen. Rör tills all choklad har smält och tillsätt därefter smöret i mindre bitar.

För att få tryffeln riktigt jämn och slät kan man använda en mixerstav.

Blanda även ner konjak och päronpuré och låt sedan tryffeln stelna. Forma små runda kulor med hjälp av ett kuljärn eller liknande. Låt kulorna stelna i kylskåp.

Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad och doppa tryffelkulorna i chokladen. Låt stelna och spritsa eventuellt smält mjölkchoklad över tryfflarna som dekoration. Förvara kallt men låt tryfflarna bli rumstempererade före servering.
Visningar:
3472
Sparat:
148

LIKNANDE RECEPT

Brownietårta me
av Queenie
över 2 månader