Päron med kolamousse

Blanda chokladen med kola, det blir förödande gott. Päronen kokar du själv eller köper färdiga på burk.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Päron med kolamousse

Ingredienser

8 konserverade päronhalvor
50 g mörk choklad
4 - 5 bitar mjuk kola (typ mjölkchoko)
1 äggula
1 dl Vispgrädde
smält choklad till garnering

Gör så här

Smält choklad och kola i en djup tallrik ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Tag kastrullen av värmen och låt svalna någon minut och rör sedan ut äggulan i chokladen. Vispa grädden och vänd ihop med den avsvalnade chokladsmeten. Nu är moussen ganska rinnig, men om du ställer den kallt en stund blir den lätt att forma med hjälp av en sked. Ringla gärna smält choklad över mousse och päron som garnering.
Visningar:
2076
Sparat:
42

LIKNANDE RECEPT

Björnbärstårta
av tina62
över 2 månader