Päronbiskvier

Syndigt goda

Betyg (10 röster)
Päronbiskvier

Ingredienser

4 äggvitor
3 dl socker
½ kg riven mandelmassa
Några droppar päronessens

Smörkräm:
100 g smör
125 g florsocker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
3-4 droppar grön karamellfärg
Ca 3-4 tsk päronkonjak Xante eller päronessens

250 g mörk choklad

Gör så här

Vispa lätt äggvitor och socker, blanda in mandelmassa och päronessens. Gör små klickar på bakplåtspapper. Grädda 7-8 minuter i 225 grader.

Tips; dessa går nu att frysa in för att senare plocka fram och göra i ordning med smörkräm och choklad.

Blanda ihop smörkrämen, och bred krämen som en " topp" på en kaka (det ska vara på undersidan), ställ in i kylskåp en stund.
Smält chokladen försiktigt i mickrougn eller över vattenbad
Doppa kakorna i den smälta chokladen. Lägg upp på fat, ställ in i kykskåp ett tag.
Förvara kakorna svalt. Eller frys in och ta fram vid behov

Tycker dom blir bäst med Xante/päronkonjak
Visningar:
23517
Sparat:
783

LIKNANDE RECEPT

Päronbiskvier recept
Matkinas päronb..
av matkina
över 2 månader
Päronbiskvier
av grill
över 2 månader
Päronbiskvier
över 2 månader
Sockerfria chok
över 2 månader