Päronbullar med ricotta, pinjenötter och choklad

Bullarna är fyllda med en spännande smakkombination av färskost, päron och choklad. Pinjenötter och pärlsocker gör dem extra goda.

Betyg (0 röster)
Antal personer
40 bullar
Päronbullar med ricotta, pinjenötter och choklad

Ingredienser

1 sats grunddeg
40 pappersformar

Fyllning:
2 stora päron
4 msk strösocker
100 g smör, rumstempererat
200 g ricottaost eller annan färskost, t ex kesella
100 g grovt hackad choklad

Pensling:
1 ägg
Pärlsocker
50 g pinjenötter

Gör så här

Gör grunddegen.

Fyllning:
Skala och skär päronen i små tärningar och blanda dem med socker.

Dela degen i två delar. Kavla ut en del till en 35x50 cm stor platta. Bred hälften av smör och färskost på degen. Strö över hälften av chokladen.

Fördela päronbitarna över degen och vik ihop degen från långsidan. Kläm ihop kanten och skär upp varje bit i ca 20 remsor. Tvinna och rulla ihop dem till bullar. Lägg dem i pappersformar. Gör på samma sätt med den andra deghalvan. Låt jäsa 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250°.

Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och pinjenötter.

Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.
Visningar:
1679
Sparat:
54

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.