päronkaka

gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 bitar
päronkaka

Ingredienser

75 g smör eller margarin
1 dl socker
2 ägg
1 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
1 dl AXA Mannagryn
1,5 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Fyllning:
2 - 3 päron, skalade, klyftade

Gör så här

Rör matfett och socker vitt och pösigt.
Rör i äggen, ett i taget.
Blanda vetemjöl, mannagryn och bakpulver.
Tillsätt mjölblandning och mjök.
Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
Lägg på klyftor av färska päron.
Grädda på nedersta falsen i 175°C,
40-45 min.
Kall vaniljsås är gott till.
Visningar:
3024
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Päronkaka recept
Päronkaka, kane..
över 2 månader
Äpplekaka med k..
av tina62
över 2 månader
Päronkaka med h
av tina62
över 2 månader
Päronkaka med i
över 2 månader
Strösslad päron
av Liliane
över 2 månader
Päronkaka
av Tiadina
över 2 månader