Päronkaka

Kanske något för helgens fika......

Betyg (1 röst)
Antal personer
ca 6
Päronkaka

Ingredienser

75 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl mannagryn
1,5 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Fyllning:
2-3 päron, skalade och skurna i klyftor.

Gör så här

Rör smör och socker vitt och pösigt.
Rör i äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna.
Rör i detta till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
Lägg på klyftor av färska päron.
Grädda på nedersta falsen i 175*, 40-45 min.
Serveras med vaniljsås eller vaniljglass.
Visningar:
4430
Sparat:
106

LIKNANDE RECEPT

Päronkaka recept
Päronkaka, kane..
över 2 månader
Äpplekaka med k..
av tina62
över 2 månader
Päronkaka med h
av tina62
över 2 månader
Päronkaka med i
över 2 månader
Strösslad päron
av Liliane
över 2 månader
Kokos- och päro
av lennali
över 2 månader