Päronkaka

De ljuvliga dofter som sprids när den här kakan gräddas är bara början på en delikat upplevelse! Denna päronkaka erbjuder en smak av vanilj, kanel och ingefära.

Betyg (5 röster)
Antal personer
24 bitar

Ingredienser

6 halvfasta päron
4 ägg
4 dl råsocker strö
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 tsk mald kanel
1 - 2 tsk mald ingefära
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk

Tillbehör:
En citron

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor och lägg dem sedan i en skål med vatten och citron för att de inte ska mörkna under tiden du förbereder resten.

Vispa ägg och råsocker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver, vaniljsocker, kanel och ingefära. Smält matfettet. När fettet svalnat något hälls mjölken i.

Tillsätt mjöl- och halva mjölkblandningen i äggvispet. Rör smeten slät och rör sedan ner resten av mjölkblandningen.

Häll smeten i en form, ca 25x30 cm, som klätts med bakplåtspapper.

Torka av päronklyftorna och stick ner dem jämnt i smeten, det ska vara tätt.

Grädda kakan längst ner i ugnen 35-40 minuter. Stickan du känner med ska vara nästintill torr när kakan är färdiggräddad. Lyft ur långpannan och låt svalna på galler.

Skär upp i lagom stora bitar och servera med en klick vispad grädde eller en kula vaniljglass. Det blir extra festligt om du dekorerar med några citronmelissblad.
Visningar:
6798
Sparat:
165

LIKNANDE RECEPT

Päronkaka recept
Päronkaka, kane..
över 2 månader
Äpplekaka med k..
av tina62
över 2 månader
Päronkaka med h
av tina62
över 2 månader
Päronkaka med i
över 2 månader
Strösslad päron
av Liliane
över 2 månader
Päronkaka
av Tiadina
över 2 månader