Päronpaj med nötter och kolasås

Päronpaj med nötter är en god dessert med kolasåsen till. Eller servera iskall hårt vispad grädde eller glass till den nygräddade pajen.

Betyg (0 röster)
Päronpaj med nötter och kolasås

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
175 g smör
3 Anjoupäron
Citronsaft

Strössel:
1 dl vetemjöl
2 tsk mald kanel
½ dl råströsocker
50 g smör
1 påse (100 g) cashewnötter eller andra nötter

Kolasås:
1 dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
½ dl råströsocker

Gör så här

Blanda pajdegen snabbt för hand eller i mixer. Platta ut den i en pajform med löstagbar kant.

Skala päronen, dela dem och tag ur kärnhuset. Skär i kvarter som läggs över pajdegen. Droppa citronsaft över päronklyftorna.

Blanda samman mjöl, kanel, socker och matfett till en smulig massa. Hacka ev. nötterna grovt och blanda i. Strö över päronhalvorna.

Ställ in i ugnen och grädda 20-25 minuter.

Kolasås:
Häll alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills den tjocknar.
Visningar:
7766
Sparat:
91

LIKNANDE RECEPT

Päronpaj recept
Päronpaj med ma..
av ros
över 2 månader
Fransk päronpaj
av MrsC
över 2 månader
Fransk päronpaj
av Ida80
över 2 månader
Fransk päronpaj
av Aria
över 2 månader