Päronpaj med rosépeppar

Denna päronpaj med sin ovanliga smakkombination av mandelmassa och rosépeppar blir snabbt en sensation som ger mersmak!

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

Pajdeg:
2 dl extra fint mjöl
2 msk strösocker
75 g kylskåpskallt margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:
100 g mandelmassa
Skal av en halv citron
2 päron
2 ägg
2 - 3 tsk rosépeppar

Tillbehör:
Pajform med löstagbar kant , cirka 24 cm i diameter

Gör så här

Hacka ihop mjöl, socker och margarin, skuret i bitar, till en grynig massa.

Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop det till en deg. Använd gärna en matberedare. Svep in degen i folie och låt den vila kallt i ca 15 minuter. Värm ugnen till 200 grader.

Gör under tiden fyllningen: Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn. Skölj citronen och riv skalet på den fina sidan av rivjärnet. Skala och skär päronen i små tärningar.

Vispa upp äggen. Blanda ner mandelmassan och citronskalet i äggvispet.

Tryck eller kavla ut degen i en osmord pajform. Fördela fyllningen i pajskalet. Strö över rosépeppar.

Grädda pajen mitt i ugnen 25-30 minuter tills den fått fn färg. Låt pajen svalna.
Visningar:
980
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Päronpaj recept
Päronpaj med ma..
av ros
över 2 månader
Fransk päronpaj
av MrsC
över 2 månader
Fransk päronpaj
av Ida80
över 2 månader
Fransk päronpaj
av Aria
över 2 månader