Pärontoscakaka

Under en härligt knäckig yta finns en saftig kaka som passar lika väl till efterrätt som att servera till te eller kaffe. Kakan är mäktig och ger 12-15 bitar.

Betyg (1 röst)
Antal personer
12-15
Pärontoscakaka

Ingredienser

75 g smält smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
1 dl kaffegrädde
2 fasta anjoupäron i klyftor

Toscaglasyr:
100 g smör
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
3 tsk kanel
2 msk mjölk
2 ½ dl grovt hackade nötter , gärna blandade sorter

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.

Smörj och bröa en springform med löstagbar kant.
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och grädden. Rör om.

Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner i smeten. Häll smeten i formen. Tryck ner päronklyftorna. Ställ in på nedersta falsen i ugnen. Sänk värmen till 175°. Grädda ca 35 minuter, tills kakan är nästan färdig.

Blanda under tiden alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Värm under omrörning tills massan tjocknar. Den skall inte koka!

Bred glasyren över den knappt färdiggräddade kakan.

Sätt åter in i ugnen, nu på mittfalsen. Grädda klart ytterligare ca 10 minuter.

Låt kakan svalna något innan den tas ur formen.
Visningar:
3349
Sparat:
92

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR