Påskkaka med saffran och ananassalsa

Inte enbart till påsk passar denna goda kaka.

Betyg (0 röster)
Påskkaka med saffran och ananassalsa

Ingredienser

Påskkaka:
200 g smör
3 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
3 ägg
2 tsk bakpulver
½ g saffran
4 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Ananassalsa:
1 ananas
3 passionsfrukter
2 dl mini- eller lätt creme fraiche
3 msk flor med citronsmak
1-2 tsk rosépeppar

Gör så här

Smörj och bröa en form. Sätt ugnen på 175°. Rör matfett, vaniljsocker och socker lätt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning.

Blanda bakpulver, saffran och mjöl och rör ner i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.

Ananassalsa:
Skala ananasen och skär den i kuber. Dela passionsfrukterna och skrapa ur dem. Lägg frukten i en skål.

Vänd ner creme fraichen. Blanda i flor med citronsmak och rosépeppar.
Visningar:
2101
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Påskkaka recept
Mojito ananassa..
över 2 månader
Påskkaka med ko
av Liliane
över 2 månader
Solgul Påskkaka
av vebon
över 2 månader
Mjuk påskkaka
över 2 månader
Italiensk påskk
av tina62
över 2 månader