PÅSKTÅRTA

Med en rejäl chokladtårta dekorerad med marsipanägg kan ingen missa att det är påskafton.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

Tårtbotten:
250 g smör
1 msk whisky
200 g socker
250 g mörk choklad, grovt hackad
3 1/2 dl varmt vatten
200 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 ägg
1 tsk vaniljsocker



Chokladkräm:
100 g choklad
200 g osaltat smör
125 g florsocker
Marsipanägg till garnering, Anthon Berg

Gör så här

1.) Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret och häll i whisky, socker, choklad och vatten.
Rör på svag värme tills chokladen har smält.

2.) Rör ner mjöl, bakpulver och kakao.
Vispa ägg och vaniljsocker och blanda
med resten. Häll smeten i en smord form.
Grädda i 40-45 min. Använd sticka för att
kontrollera när kakan är klar.

3.) Smält chokladen till choklad krämen i
ett vatten bad. Rör smör och florsocker mjukt,
häll i den smälta chokladen och rör tills
den blir en smidig kräm.

4.) Bred krämen på den avkylda kakan.
Garnera med marsipanägg.
Visningar:
2274
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

PÅSKTÅRTA recept
Glad påsktårta
av tina62
över 2 månader
Påsktårta..
av wowsan
över 2 månader
Enkel påsktårta..
av Maja75
över 2 månader
Chokladtårta ti
av Queenie
över 2 månader
Påsktårta
av look
över 2 månader
Påskprinsess
av Queenie
över 2 månader