Pölsa

Ett recept som är mycket enklare att göra än orginalreceptet.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g köttfärs
1 gul lök
1 - 2 msk margarin
1 1/4 dl korngryn
2 köttbuljongtärningar
ca 7 dl vatten
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
3 krm kryddpeppar

Gör så här

Skala löken och hacka den ganska fint. Bryn sedan färs och lök i margarin i en stekgryta tills det börjar ta färg. Tillsätt sköljda korngryn och drygt 5 dl av vattnet och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt det mesta av kryddorna och saltet och låt puttra på svag värme. Rör emellanåt så att det inte fastnar i botten och tillsätt mer vatten vid behov. Låt småputtra ca 1 timme eller tills korngrynen är klara. Smaka av om det behövs mer kryddning.
Servera med kokt potatis och rödbetor.
Visningar:
4745
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Pölsa recept
Pölsa med kroke..
av zarre
över 2 månader
Värmländsk hack..
över 2 månader
Pölsa från Coop
av MrsC
över 2 månader
Hackkorvsmakaro..
över 2 månader
Hackkorvskaka..
över 2 månader
Hackkorv ā-la A..
över 2 månader