Pölsa med kroke pärer

pölsa jag bara älskar det efter att ha gjort lumpen i östersund riktigt gott fast det inte ser så ut

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-5
Pölsa med kroke pärer

Ingredienser

2 dl korngryn
8 dl buljong (köttspad)
2-3 gula lökar
1 msk margarin eller smör
5-6 dl kött eller inälvor, kokt hackat
svartpeppar eller vitpeppar
1 tsk mejram eller timjan
1 msk sirap
salt

Gör så här

Ett bra sätt att använda kött och spad från t ex kokta fläskben eller rester av kokt eller stekt kött.

Detta är en gammal svensk maträtt som gjordes efter slakt för att ta tillvara enklare kött, t ex kokt "hjärtslag" (hjärta, lungor) och kokt småkött från ben och läggar. Det malda eller hackade köttet blandades sedan med korngryn, kokta i köttspadet, och kryddades.

Koka korngrynen i köttspad eller vatten + buljongtärning ca 40 min. Skala, hacka och fräs löken i fettet. Blanda grynen med löken och köttet. Smaksätt med peppar, smulad mejram eller timjan, ev också sirap och salt. Låt allt bli varmt.

Flerdubblad sats: Mät upp köttet, blanda det med drygt samma mängd kokta korngryn samt fräst lök och kryddor efter smak. 1 dl gryn sväller vid kokning till ca 3 dl. Pölsan kan sedan delas upp och frysas.

Till: kokt potatiskroke pärer ett måste (mandelpotatis), inlagda rödbetor, ev ättiksgurka eller saltgurka.
Visningar:
9486
Sparat:
52

LIKNANDE RECEPT

Värmländsk hack..
över 2 månader
Pölsa från Coop
av MrsC
över 2 månader
Hackkorvsmakaro..
över 2 månader
Hackkorvskaka..
över 2 månader
Hackkorv ā-la A..
över 2 månader
Pölsa av köttfä
av sajoh69
över 2 månader