Paella med medvurst, kyckling och räkor

Paella med medvurst, kyckling och räkor

Betyg (5 röster)
Antal personer
6 st
Paella med medvurst, kyckling och räkor

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 dl långkornigt ris
2 dl passerade tomater
1 liter vatten
3 msk kycklingfond
1 pkt saffran
300 g räkor med skal (använd en tredjedel till garnering)
300 g kyckling
100 g strimlad medvurst (använd en tredjedel till garnering
100 g ärter
1 röd paprika
Salt
Peppar
Chili
1 citron

Gör så här

Hacka lök och pressa vitlöken. Fräs löken i olivolja i en högkantad stekpanna tills löken blivit mjuk och glansig. Tillsätt ris och fräs ytterligare i några minuter.

Häll över all vätska samt fond och saffran. Låt koka tills riset har blivit nästan mjukt.

Skär kycklingen i strimlor och skala räkorna. Spara några räkor med skal på till garnering. Skär även paprikan i strimlor

Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn i en stekpanna några minuter tills kycklingen fått fin färg. Sätt sedan kycklingen risgrytan och koka tills riset och kyckligen är helt genomklar. Tillsätt sist medwurst, paprika, ärter och räkor. Hetta upp allt tills det blivit genomvarmt. Smaka av med salt, peppar och chili.

Dekorera paellan med citronklyftor, medvurst och hela oskalade räkor
Visningar:
9491
Sparat:
205

LIKNANDE RECEPT

Paella recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Fiskgratäng med..
av ros
över 2 månader
Evas Paella
över 2 månader
Paella-risotto ..
över 2 månader
Paella ā la Ann
av Klingan
över 2 månader
Indisk paella f..
över 2 månader