Paellainspirerad skaldjurssallad

Jätte gott !!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 - 6

Ingredienser

4 dl långkorningt ris
olivolja
1 röd chilifrukt
1 påse ( ½ g) saffran
1 tsk gurkmeja
2 gula lökar
2 msk hackad vitlök
3 dl kall kycklingbuljong
½ dl citronsaft
1 burk ( 390 g) lyxräkor i lake
2 dl svarta oliver
1 dl persilja

Gör så här

1. Fräs riset i olja i en rejäl gryta några minuter under omrörning. Grovhacka urkärnad chilifrukt. Tillsätt saffran, gurkmeja och chili, låt fräsa i någon minut.Häll på 7 dl vatten och 1½ tsk salt. Låt koka på svag värme under lock ca 20 minuter. Ta av och låt svalna.
2. Skala och strimla löken. Skär fänkålen i fjärdedelar, ta bort rotfästet och strimla fänkålen tunt. Fräs lök, fänkålen och finhackad vitlök mjuk i 2 msk olivolja på medelhög värme. Rör om då och då så att det inte tar färg.
3. Rör ihop kycklingbuljong, ½ dl olivolja och citronsaft och häll över löken och fänkålen. Låt svalna. Häll av skaldjuren. Blanda ris skaldjur, fänkål, lök , buljong och oliver. smaka av med salt och peppar. tillsätt hackad persilja. Servera med frasiga baguetter.
Visningar:
795
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Skaldjurssallad recept
Världens i särk..
över 2 månader
Yum Talay
av marhil
över 2 månader
Mandelvåfflor m
av ica86
över 2 månader
Skaldjurssallad
av styvan
över 2 månader
Bridgets Vinegr..
av MsJones
över 2 månader
Lyxig skaldjurs
av Queenie
över 2 månader