Pain Gourmé.

Detta är verkligen något för finsmakaren ! Små frasiga varma bröd. Där inkromet ersatts med den läckraste fyllning av räkor och champinjoner i pösig vitvinssås

Betyg (0 röster)
Antal personer
C:a 6

Ingredienser

6 små runda kuvertbröd , smör eller margarin .
2 schalottenlökar .
3 hg champinjoner .
C:a 1 dl torrt vitt vin
½ dl mjölk .
2 ½ - 3 dl tjock grädde .
Salt
vitpeppar
3 hg räkor , gärna djupfrysta .
1 äggula .

Gör så här

Fräs den finhackade löken med skivade champinjoner tills all fuktighet dunstat från svampen. Späd med vin, mjölk och grädde, litet åt gången, och låt blandningen puttra krämig på svag värme.
Krydda, blanda i räkorna att värmas och red sist av med en äggula. Låt inte såsen koka mer.
Skär ett lock av varje bröd och ta ur det mesta av inkråmet . Pensla bröden in och utvändigt med smör eller margarin och roste dem gyllenbruna och frasiga i 250 grader varm ugn. Fördela den heta stuvningen i brödskålarna.
Visningar:
2026
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.