Paj från 1987

Köttfärs och pepparots paj.
God varm som kall.

Betyg (2 röster)
Antal personer
ca 6-10

Ingredienser

Pajdegen:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g smör
1 msk vatten

Fyllning:
250 g nötfärs ( går lika bra med älgfärs)
1 msk olja
½ smulad buljongtärning
2 dl vatten
1 krm svartpeppar
1 - 1½ tub pepparrot
1 msk tomatpuré

Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
2 dl riven ost
1 tsk grönsakskrydda

Gör så här

Pajdegen:
Hacka samman degen. klä en hög pajform 25 cm O Förgrädda i 10 minuter.

Fyllningen:
Fräs färsen i olja, smula i buljongen späd med vatten och krydda med peppar, pepparrot och tomatpureén. Låt puttra ihop till en fast röra, Fördela den på pajskalet.

Äggstanningen:
Vispa ihop äggstanningen och häll den försiktigt över färsen.

Forstätt att grädda tyttligare 30 min tills pajen har stannat.
Visningar:
2037
Sparat:
86

LIKNANDE RECEPT

Paj recept
Fantastisk räkp..
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Fläskfilé i for..
över 2 månader
Tacolåda LCHF
över 2 månader
Kickis knäckiga
över 2 månader
LCHF- Ägg- och
över 2 månader