Paj med fetaost, spenat och tomat

Mina favoriter, spenat, fetaost, oliver och tomater
i en läcker och mycket god paj...

Betyg (5 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Pajdeg:
125 g kylskåpskallt Svenskt Smör
3 dl vetemjöl
1 krm salt
1 – 2 msk iskallt vatten

Fyllning:
4 ägg
4 dl Mjölk 3%
salt
peppar
200 g färsk spenat
200 g fetaost
1 dl svarta oliver
2 färska tomater

Favoritsås:
3 dl Gräddfil
3 msk finhackad färsk timjan eller 1 msk torkad
1 - 2 msk fransk senap
salt
peppar

Gör så här

Skär smöret i cm-stora kuber.
Lägg ner smör, mjöl och salt i matberedaren.
Kör tills degen ser ut som smulor.
Stanna matberedaren.
Tillsätt 1 msk vatten och kör tills det blivit en degboll.
Tillsätt mer vatten om degen är för torr.
Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp minst 1 timme.
Tumma ut pajdegen i en pajform.
Picka botten med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i 200°, ca 15 minuter.
Vispa ihop ägg, mjölk med salt och peppar.
Lägg spenat på botten av pajskalet.
Varva med fetaost, oliver och tomater i skivor.
Häll på äggstanningen.
Grädda i ugnen 35-40 minuter i 200°.
Rör ihop såsen och ställ kallt.
Servera pajen med sallad och Favoritsåsen eller någon annan sås du tycker om.
Visningar:
7877
Sparat:
330

LIKNANDE RECEPT

Paj recept
Fantastisk räkp..
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Fläskfilé i for..
över 2 månader
Tacolåda LCHF
över 2 månader
Kickis knäckiga
över 2 månader
LCHF- Ägg- och
över 2 månader