Paj med lime och vindruvor

Till eftermiddagstet passar det bra med en frisk och lite syrlig fyllning i pajen. I det här sammanhanget kommer lime väl till sin rätt, med sin aningen sura smak och sin speciella arom.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

100 g digestivekex
1 msk smör eller margarin
Röda och gröna vindruvor
Citronmeliss

Fyllning:
500 g keso eller kesella
2 dl strösocker
2 ägg
2 limefrukter

Gör så här

Kör kexen i matberedare tills de är finfördelade. Smält matfettet och slå det i en form med löstagbar kant. Häll i kexsmulorna och packa allt till en jämn pajbotten. Låt den gå upp lite på kanten.

Rör samman keso och socker, tillsätt äggen ett i taget och rör smeten kraftigt. Skölj limefrukterna, riv skalet på den ena och pressa saften ur båda.

Blanda skal och limesaft i smeten och häll den i formen. Grädda pajen i 175 grader ca 45 minuter tills den fått färg och stannat i mitten. Låt kallna i formen och ta sedan försiktigt bort formens kant.

Dela druvorna på längden och peta ur kärnorna. Garnera pajen med gröna och röda druvor. Lägg ev en liten klase druvor vid ena sidan och garnera med citronmeliss. Servera med vispad grädde
Visningar:
939
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Paj recept
Fantastisk räkp..
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Fläskfilé i for..
över 2 månader
Tacolåda LCHF
över 2 månader
Kickis knäckiga
över 2 månader
LCHF- Ägg- och
över 2 månader