Paj med persika och hallon

Persika och hallon är en gyllene kombination, speciellt i den här pajen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 bitar

Ingredienser

3 dl extra fint vetemjöl
125 g smör
2 msk socker
1 äggula

Fyllning:
1 vaniljstång
4 äggulor
4 dl mascarponeost
½ dl strösocker
400 g konserverade persikor
200 g hallon

Gör så här

Arbeta ihop vetemjöl, smör, socker och äggula till en deg, för hand eller i en matberedare med kniven isatt.

Vira in degen i plastfolie. Låt sedan degen vila i kylen cirka en timma. Sätt ugnen på 200 grader.

Kavla ut degen och klä en smord pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen. Förgrädda skalet 10 minuter.

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa samma äggulor, mascarponeost och socker. Tillsätt vaniljfröna.

Häll smeten i pajskalet. Dela persikorna i klyftor. Fördela frukt och bär i ett fint mönster.

Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda pajen cirka 30 minuter. Låt den svalna helt innan den serveras.
Visningar:
2124
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Paj recept
Fantastisk räkp..
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Fläskfilé i for..
över 2 månader
Tacolåda LCHF
över 2 månader
Kickis knäckiga
över 2 månader
LCHF- Ägg- och
över 2 månader