Paj med Sillröra

Allt med Matjesill är gott, speciellt denna paj.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Pajdeg:
Välj en deg med grahamsmjöl.

Fyllning:
1 stor gul lök
1 stor röd lök
2 msk margarin
6 hårdkokta ägg
1 burk matjesill
2 ½ dl creméfraiche
1 dl hackad dill

Garnering:
1 - 2 hårdkokta ägg
½ dl Hackad dill

Gör så här

Tips! Grädda pajskalet i förväg och värm upp det när rätten skall serveras.

1.Tryck ut pajdegen i en form. Nagga botten med en gaffel. Sätt in formen i kylen i ca 30 min. Grädda därefter pajskalet 15-20 minuter (225 grader) i mitten av ugnen.

2. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk på svag värme i margarin. Skala och hacka äggen. Skär matjesillen i mindre bitar. Hacka dillen.

3. Blanda alltsammans med löken och cremé fraichen. Rör om och smaka av.

4. Lägg den kalla gubbröran i det varma pajskalet. Garnera med ränder av hackat ägg och hackad dill. Servera genast.
Visningar:
2354
Sparat:
44

LIKNANDE RECEPT

Paj recept
Fantastisk räkp..
över 2 månader
Evas sillröra
av MosterA
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Fläskfilé i for..
över 2 månader
Tacolåda LCHF
över 2 månader
Kickis knäckiga
över 2 månader