Paj med skinka och tomat

Skinka och tomat är två smaker som är oslagbara tillsammans. Här i en paj med mycket krämig och nästan fettfri fyllning

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
50 g flytande margarin
1 dl keso
2 krm salt
2 krm bakpulver

Fyllning:
400 g rökt skinka
En liten purjolök
2 tomater
4 soltorkade tomater
En halv gul paprika
En halv röd paprika
1 dl riven ost

Äggstanning:
2 ägg
1,5 dl keso
Salt
peppar

Garnering:
Basilikablad

Gör så här

Blanda ingredienserna till pajdegen i en mixer eller en matberedare. Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka skinkan. Skölj och hacka purjolöken. Skiva tomaterna. Hacka de soltorkade tomaterna fint. Ansa och hacka paprikorna. Vispa ihop ägg och keso och krydda med salt och peppar.

Tryck ut pajdegen med fingertopparna i en form som är 24 cm i diameter. Grädda 10 minuter i ugnen.

Fyll pajen med ingredienserna och häll sedan på äggstanningen. Tryck till med fingrarna så att vätskan fördelar sig jämnt. Strö över den rivna osten och grädda i ugnen 35-40 minuter. Täck ev pajen med aluminiumfolie de sista 10 minuterna. Garnera med basilikablad. Servera med en grönsallad.
Visningar:
5026
Sparat:
79

LIKNANDE RECEPT

Paj recept
Fantastisk räkp..
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Fläskfilé i for..
över 2 månader
Tacolåda LCHF
över 2 månader
Kickis knäckiga
över 2 månader
LCHF- Ägg- och
över 2 månader