Paj med svamp och grillad paprika

Dinkel gör degen något nyttigare. Blanda gärna olika svampsorter för mer smak.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st
Paj med svamp och grillad paprika

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl fullkorn eller grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 dl mjölk
0,5 dl flytande margarin

Fyllning:
150 g svamp, t ex shiitake, portabella, i bitar
1 msk oliv- eller rapsolja
1 burk (200 g) grillad , strimlad paprika
150 g babyspenat eller fryst bladspenat, tinad
3 ägg
2,5 dl mellan- eller standardmjölk
1-2 msk timjan eller gräslök, hackad
3-5 krm salt
0,5 krm svartpeppar, grovmald
3 dl lagrad ost, riven

Gör så här

Ugnstemperatur 200º

Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, lättast går det i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform (26?28 cm i diameter). Ställ i kylen ca 15 minuter eller hälften av tiden i frysen.

Fräs svampen i oljan i en stekpanna ett par minuter. Låt paprikan rinna av (spara marinaden till salladsdressing). Blanda ner paprika och spenat i pannan och fräs under omrörning ett par minuter. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och blanda i örtkrydda, salt, peppar och ost. Häll blandningen i formen.

Grädda på nedersta falsen tills äggsmeten stelnat, ca 45 minuter. Servera pajen varm, ljum eller kall.
Visningar:
4358
Sparat:
37

LIKNANDE RECEPT

Paj recept
Fantastisk räkp..
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Fläskfilé i for..
över 2 månader
Tacolåda LCHF
över 2 månader
Kickis knäckiga
över 2 månader
LCHF- Ägg- och
över 2 månader