Paj med Västerbottenost och romröra

Jag älskar ostpajer. Västerbottenost gör sig kanon i paj.

Kanon till Buffé! En helt klar 5 poängare

Betyg (5 röster)
Antal personer
6-8
Paj med Västerbottenost och romröra

Ingredienser

Pajdeg:
125 g Svenskt Smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Fyllning:
150 g riven Västerbottensost
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Romröra:
1 fänkål eller 1/2 gurka
saft av 1 lime
1 dl löjrom
1 dl crème fraiche
1/2 krm svartpeppar
1 msk finhackad dill

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Låt degen vila i kyl minst 1 tim. Klä en pajform, nagga och förgrädda ca 10 min.

Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Smaksätt med salt och peppar. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 min tills pajen stelnat. Låt svalna.

Dela fänkålen på mitten och skär bort roten. Strimla fänkålen mycket tunt och blanda med limesaften. Tillsätt löjrom, crème fraiche, lite svartpeppar och dill. Servera pajen med romröran.
Visningar:
12030
Sparat:
501

LIKNANDE RECEPT

Paj recept
Fantastisk räkp..
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Fläskfilé i for..
över 2 månader
Tacolåda LCHF
över 2 månader
Kickis knäckiga
över 2 månader
LCHF- Ägg- och
över 2 månader