Palt

En mycket mättande maträtt som är enkel att göra och god att förtära

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 kg potatis
1 kg vetemjöl
2 msk salt

Gör så här

Skala och mal Potatisen i Hushållsassistent. Blanda i Mjöl efter behov, låt svälla i 15 minuter, kolla konsistensen genom att ta en slev av smeten och vända sleven upp och ner, då skall smeten knappt lmna sleven, annars rör i mera mjöl. Blanda i saltet. Stor kastrull med kokande vatten, palten måste få röra sig fritt i vattnet. Rulla runda paltar i äppel storlek och lägg i det kokande vattnet. Blöt händerna mellan varven. Det kokande vattnet skall vara saltat, så att man känner saltsmaken. Låt palten små puttra i en timme. Stek till fläsktärningar under tiden. Palten avnjutes med en klick smör, det stekta fläsket och lingonsylt. Mjölk till dryck. Överbliven Palt kan stekas. Lite mjölk vid slutet av stekningen ger extra smak i den stekta Palten.
Visningar:
7180
Sparat:
64

LIKNANDE RECEPT

Palt recept
Min lättgjorda ..
av lillawe
över 2 månader
Krispig sallad ..
över 2 månader
Potatispannkaka
av Roggan
över 2 månader
Mjukkaka
över 2 månader
Palt utan potat
över 2 månader