Panang curry med torsk och räkor

Ruskigt god thaigryta.

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st
Panang curry med torsk och räkor

Ingredienser

4 tsk olja
1 stor röd lök, hackad
2 citrongrässtjälkar, hackade
1 rågad msk currypasta Panang
400 ml (1 burk) kokosmjölk
1 pkt Alaskan Pollock eller torsk
1/2 färskt broccolihuvud
2 morötter skurna i stavar
4 tsk fisksås
4 tsk limesaft
2 tsk farinsocker
1 1/4 dl hackade jordnötter
1 näve(?) oskalade frysta räkor

Gör så här

Hetta upp oljan i en wok och lägg i lök, citrongräs och curypastan . Fräs i ca två min.
Häll på kokosmjölk, koka upp och låt sjuda i ca 20 min.
Dela torsken i kuber, ca 3x3 cm. Lägg i den tillsammans med broccolin och morötterna och sjud i ca 5 min tills torsken inte är genomskinlig längre.
Häll i fisksåsen, limesafter och sockret och rör om.
Ta grytan från värmen och lägg i räkorna och jordnötterna.
Servera med ris.
Visningar:
11761
Sparat:
213

LIKNANDE RECEPT

Panang recept
Torsk gratäng
av Lena
över 2 månader
Fiskgratäng med..
av ros
över 2 månader
Fantastiskt god
av mxan
över 2 månader
Kött med panang
över 2 månader
Krämig saffrans..
över 2 månader
Kyckling Panang
över 2 månader