Paneng gai

God thailändsk rätt.
Själv gillar jag inte citrongräs så här har jag har bytt ut det mot lime.
Smaka av väl till lagom mycket sting!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Paneng gai

Ingredienser

4 st kycklingfiléer
1 st purjolök
1/2 lime/ saften
2 msk rapsolja (till stekningen)
1 msk grön currypasta (stark!! Smaka dig fram.)
Flingsalt
1 burk Kokosmjölk
2 msk Strösocker

Gör så här

Strimla kycklingen cm-tjockt.
Ansa och skölj purjon. Skiva den fint.

Stek kycklingen i oljad panna och rör sedan ner currypastan. Var försiktig så det inte blir alltför starkt. Låt fräsa någon minut.

Tillsätt purjon, pressa över lime, strö över sockret och häll på kokosmjölken. Smaka av med flingsalt.

Sjud på låg värme 3-4 minuter.

Servera med jasminris eller nudlar.
Garnera gärna med limeklyftor.
Visningar:
3354
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

Evas goda kanta
av mrsmama
över 2 månader
Pad thai gai - ..
över 2 månader
Snabb Tom Kah G
av Queenie
över 2 månader
Garlic and pepp
av annaer
över 2 månader
Chicken Satay m..
över 2 månader
Kyckling med ca
av chrisu
över 2 månader