Panerade kalvfärsbiffar

I Österrike panerar man inte bara helt kött utan också färsbiffar. De blir härligt goda, men kräver en sås till som den här underbara persilje- och vitlökssåsen. En snabb och enkel festrätt när fantasin tryter.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g kalvfärs
2 äggulor
1½ dl tjock grädde
1 tsk salt
Vitpeppar
1 dl torkat , rivet vitt bröd
2 - 3 msk smör eller margarin

Sås:
½ bunt gräslök
½ bunt persilja
1 dl chilisås eller ketchup
½ dl matolja , gärna olivolja
½ - 1 vitlöksklyfta

Gör så här

Servera med pasta eller kokt potatis.

Lägg köttfärsen i en skål. Tillsätt äggulorna, en i taget, och späd med grädden, lite i taget. Salta och mal peppar över. Forma 8-12 små biffar och vänd dem i rivet bröd.

Finhacka gräslök och persilja och blanda det kryddgrönta med chilisås och matolja. Krossa vitlöken och rör ner den i såsen.

Bryn matfett i en stekpanna, lägg i biffarna och stek dem till guldbrun färg över medelstark värme, ca 2 minuter på varje sida eller tills de känns färdiga. Servera biffarna varma med såsen.
Visningar:
2980
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Kalvfärsbiffar recept
Kalvfärsbiffar ..
av pia61
över 2 månader
Fina kalvfärsbi
av JMAY
över 2 månader
Kalvfärsbiffar
över 2 månader
Kalvfärsbiffar
av srsoll
över 2 månader
Kalvfärsbiffar
över 2 månader
Kalvfärsbiffar
av Fin
över 2 månader