Panerat kött

Gott och fungerar utan sås till...

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

2 skivor nötkött, t.ex. lövbiff, tunna
1-2 st ägg
0.5 dl mjöl
0.5 dl ströbröd
Olivolja
Salt
Peppar
1 st citron i klyftor

Gör så här

1. Lägg köttskivorna på en skärbräda och salta och peppra på båda sidor.

2. Vispa upp ägg i en skål och häll mjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Blanda ner en nypa salt och peppar i ströbrödet.

3. Vänd skivorna i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd. Köttet får då en tunn panering.

4. Värm upp olivoljan i en stekpanna och stek köttet ett par minuter på varje sida.

5. Servera genast tillsammans med citronklyftorna som pressas över köttet.
Visningar:
7965
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader