Panna Cotta

En jättegod efterrätt men inget för bantare.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 bägare

Ingredienser

5 dl vispgrädde
1 dl socker
2 1/2 gelatinblad
1/2 tsk vaniljsocker

Topping:
1/2 gelatinblad
1/2 dl outspädd pass . fruktjuice

Gör så här

Vispgrädde och socker kokas upp.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Ta upp och krama ur dom och lägg i gräddblandningen, tillsätt vaniljsocker. Fördela i vida glas. Sätt in i kylen.

Topping:
Blötlägg gelatinbladet i 5 min, värm sedan i micro ca 10 sekunder.
Tillsätt med tunn stråle i juicen. Häll sedan över den stelnade panna cottan.
Kyl.
Visningar:
834
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader