Pannbiff ā la Karolin

Idén att blanda ut nötfärsen med fiberrika morötter och mager keso, kommer från början från Överviktsenheten på Karolinska Sjukhuset.
Biffarna är mycket goda och särdeles saftiga. Sojan ger vacker färg trots att de steks utan fett i ugn.

Betyg (8 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

300 g nötfärs
Ŋ gul lök
2 dl rårivna morötter
1 dl keso
Ŋ tsk salt
2 krm vitpeppar
3 msk kinesisk soya

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Skala och finhacka löken, finriv morötter. Blanda färsen med lök, morötter och keso.

Smaksätt med salt och peppar. Forma till fyra stora och ganska knubbiga biffar. Pensla ett ugnsfat eller långpanna med soya. Pensla även biffarna.

Stek dem sedan i ca 20 minuter tills de fått fin färg. Pensla ev. en extra gång med soya under stektiden
Visningar:
3688
Sparat:
142

LIKNANDE RECEPT

Pannbiff recept
Pannbiffar.
av fenne
över 2 månader
Pannbiff med lö
över 2 månader
Ugnspannbiff me
av snuosm
över 2 månader
Kebabsplit, hem..
av maxxess
över 2 månader
Köttfärslimpa
över 2 månader
Elsebeths Crebi
över 2 månader