Pannbiffar.

Mumsigt goda!

Betyg (21 röster)
Antal personer
4 st
Pannbiffar.

Ingredienser

600 gr köttfärs
1 liten finhackad gul lök
1 ägg
1 dl grädde eller god köttbuljong
0,5 dl ströbröd
1 msk sirap
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 krm nymald kryddpeppar

Smör till stekning

Gör så här

Fräs löken mjuk i en stekpanna med lite smör. Blanda löken i ströbrödet, slå över grädde eller köttbuljong och låt det svälla några minuter.

Blanda färs, ägg, sirap,lök, salt och peppar med brödblandningen.
Gör en liten provbiff, stek den och smaka av om det behövs mer salt. Låt den färdiga färsen stå i kylen 15 minuter så smaken mognar.
Forma och stek fyra stora eller åtta små pannbiffar i smör på medelhög värme.

Servera med potatismos, rårörda lingon och något gott aromsmör.


Tillagningstid: Pannbiffar 40 minuter
Visningar:
19913
Sparat:
563

LIKNANDE RECEPT

Pannbiff med lö
över 2 månader
Kebabsplit, hem..
av maxxess
över 2 månader
Köttfärslimpa
över 2 månader
Elsebeths Crebi
över 2 månader
Pannbiff med ug
över 2 månader
Pannbiff med gr
över 2 månader