Pannbiffsgryta

Pannbiff med en god svampsås

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g nötfärs
2 ägg
2 dl vatten
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar

Sås:
300 g färska champinjoner
2 gula lökar
1 msk vetemjöl
3 dl kaffegrädde
10 krossade enbär
0,5 tsk timjan
2 tsk vinbärsgelé
2 msk kinesisk soja
0,5 buljongtärning
Mald vitpeppar
Matfett till stekning

Gör så här

Ansa svampen. Skär löken i skivor. Blanda färs, ägg, vatten, salt och peppar. Forma till 12 biffar och stek dem. Stek lök och svamp i en stekgryta. Strö över mjöl, häll på grädden och rör om. Blanda i enbär, timjan, gelé, soja och tärningen och låt allt sjuda i 5 minuter.

Lägg i biffarna och låt sjuda ytterligare 3 minuter. Krydda med peppar. Servera med potatis eller ris och en sallad till.
Visningar:
1247
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR